powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Στον βωμό του φιλελεύθερου λαϊκισμού, το ακριβοπληρωμένο αστέρι του MEGA άφησε το σακίδιο κι έπιασε το φτυάρι

Με πρωτοφανή τρόπο επιτέθηκε χθες στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο ο αρχηγός του Ποταμιού λέγοντας ότι ο υπουργός έχει δώσει 4 (;) συνεντεύξεις μόνο και μόνο για να δηλώσει την πρόθεσή του να δημεύσει τη γερμανική περιουσία. «Δεν μπορώ να γνωρίζω πώς ένας γερμανοτραφής νομικός, όπως ο Ν. Παρασκευόπουλος, αποφάσισε να φορέσει φουστανέλα και να ενταχθεί στην ομάδα Καμμένου».
Παρακάτω ο Στ. Θεοδωράκης προσθέτει ότι «διαρρέουν από
το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι θα κατασχέσουν το Ινστιτούτο Γκαίτε» και «αυτές οι δηλώσεις όπως και οι διαρροές είναι ντροπή και θα βρουν χειροκροτητές μόνο ανάμεσα στους φασίστες και όχι στον ελληνικό λαό».
Να λοιπόν που το ακριβοπληρωμένο αστέρι του MEGA άφησε το σακίδιο κι έπιασε το φτυάρι. Το τι ακριβώς είπε για την πολυπλοκότητα αυτού του προβλήματος ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι δημοσιευμένο παντού. Το ποιοι έκαναν τις υποτιθέμενες διαρροές το γνωρίζει μόνον ο ίδιος ο Στ. Θεοδωράκης, και φυσικά όταν πρόκειται για διαρροές δεν είναι υποχρεωμένος να διαπιστώσει ούτε αν ούτε και από πού προήλθαν. Η γνωστή δημοσιογραφία τού περίπου!
Τέλος, το ότι επί πρωθυπουργίας Σημίτη τέθηκε ακριβώς το ίδιο ζήτημα της αποδοχής της απόφασης του Αρείου Πάγου, με πολύ χειρότερο μάλιστα τρόπο ως προς το Γκαίτε, το αποσιωπά. Περί φουστανέλας, βέβαια, τότε, ούτε λόγος.
Ο φανατικός όμως αντιεθνικιστής με το σακίδιο, ακόμα και μέσα στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του γράφει: «Φαίνεται ότι θα το έχετε μάθει. Μέχρι και στα Τίρανα άρχισαν να πηγαίνουν Ελληνες φοιτητές. Αντί λοιπόν να κάνουμε εδώ τις σχολές, δίπλα σε καλά, ισχυρά, δημόσια πανεπιστήμια, προτιμάμε να στέλνουμε τα παιδιά μας στη Ρουμανία». Προφανώς αυτό είναι μια πολύ προοδευτική διαπίστωση του Στ. Θεοδωράκη.
Ακόμα προοδευτικότερη ήταν η «χαλαρή» συζήτηση του Νίκου Μιχαλολιάκου στους «Πρωταγωνιστές», με τα γελάκια και το τσάι της συμπάθειας. Ποιος δεν θυμάται άλλωστε ότι ο φίρερ της Χρυσής Αυγής είχε δηλώσει καταγγελτικά ότι «κλήθηκαν να καταθέσουν εναντίον του μάρτυρες συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι και όχι ο έγκριτος Σταύρος Θεοδωράκης»!
Αν λοιπόν κατά τη γνώμη του Στ. Θεοδωράκη ο καθηγητής Παρασκευόπουλος φόρεσε φουστανέλα, τι ακριβώς θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι φόρεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο όνομα της τηλεθέασης και μάλιστα την εποχή που τα τάγματα εφόδου μαχαίρωναν ανενόχλητα, λίγο πριν από τις κρίσιμες εκλογές του 2012. Το Ποτάμι ξεχείλισε (ξανά) από λαϊκισμό και μετατρέπεται σιγά σιγά σε... κανάλι!
www.efsyn.gr