powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

8 χρόνια Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Πολυγύρου

Συνεχίζονται για 8η χρονιά οι επισκέψεις σχολείων στο Πάρκο Κυκλοφοριακή Αγωγής Πολυγύρου με βασικό στόχο την εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα κυκλοφορίας, οδικής συμπεριφοράς και οδικής ασφάλειας.
Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Πολυγύρου, στην περιοχή «Ανήλια», αναπτύσσει τις δραστηριότητές του σε
χώρο 4.170 τ.μ. και απευθύνεται σε νέους και παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας έχοντας σκοπό να τους μάθει το σωστό τρόπο συμπεριφοράς σαν μέλλοντες οδηγοί αυτοκινήτων και σαν πεζοί. Είναι πλήρως εξοπλισμένο διαθέτοντας εκτός από τη σήμανση των δρόμων του ένα μικρό στόλο ηλεκτροκίνητων οχημάτων για παιδιά καθώς και ποδήλατα διαφόρων μεγεθών μαζί με κράνη, ειδικά γιλέκα με αντανακλαστική επιφάνεια κλπ. Περιλαμβάνει έναν εξωτερικό δακτύλιο δύο κατευθύνσεων με μια λωρίδα πλάτους δύο μέτρων ανά κατεύθυνση αλλά και εσωτερικό οδικό δίκτυο, όπου διαμορφώνονται αστικές κυκλοφοριακές συνθήκες με κόμβους, διαβάσεις πεζών, νησίδες κλπ.. Ακόμα υπάρχει επαρκής σήμανση, «πεδίο σιδηρόδρομου», δίκτυο ποδηλατοδρόμου, κατάλληλος χώρος για τη στάθμευση των μικρών ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
Απώτερος στόχος είναι η επίτευξη της ελάττωσης και εν τέλει της εξάλειψης των τροχαίων ατυχημάτων μέσω της σωστής κυκλοφοριακής αγωγής. Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Πολυγύρου μπορούν να μάθουν οι νέοι τον τρόπο, με τον οποίο είναι σε θέση να κινούνται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια σε ένα περιβάλλον αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου όπως είναι οι σύγχρονοι δρόμοι.