powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Ιδρύθηκε η Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς

Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών έγινε η αναγνώριση της Διεπαγγελµατικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς (Δ.Ο.ΕΠ.ΕΛ.) η οποία συστάθηκε στις 29/12/2014 και έλαβε αριθµό µητρώου 829/05.05.2015.
Βασικό λόγο για την ίδρυση της Δ.Ο.ΕΠ.ΕΛ. αποτέλεσε η ανάγκη για την δηµιουργία ενός εξειδικευµένου φορέα για
τις ελληνικές επιτραπέζιες ελιές που θα έχει την τεχνογνωσία και θα συσπειρώσει τους απασχολούµενους στο κλάδο των επιτραπέζιων ελιών (οµάδες παραγωγών και συνεταιριστικές οργανώσεις παραγωγών επιτραπέζιων ποικιλιών ελιάς, µεταποιητικές και τυποποιητικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις προώθησης και εµπορίας, κ.α.). Ενός δυναµικού – εξαγωγικού κυρίως κλάδου µε σηµαντική θέση στις εξαγωγές της χώρας.
Βασικοί στόχοι της είναι:
– η εσωτερική επικοινωνία των φορέων του προϊόντος για τη χάραξη µιας ενιαίας στρατηγικής για τον κλάδο των επιτραπέζιων ελιών και την υποστήριξη της στους εθνικούς και διεθνείς φορείς για την σφαιρική ανάπτυξη του κλάδου και την προώθηση των προϊόντων επιτραπέζιας ελιάς
– η εξυπηρέτηση και προστασία οικονοµικών και λοιπών συµφερόντων των απασχολούµενων επαγγελµατικά µε την παραγωγή, τη µεταποίηση, τυποποίηση και εµπορία.
– η στήριξη ενεργειών για τη µεγιστοποίηση της προστιθέµενης αξίας του προϊόντος, η διαχείριση των αγορών καθώς και η δηµοσιοποίηση της σηµασίας του κλάδου προκειµένου να καταλάβει τη θέση που του αρµόζει στο πλαίσιο της οικονοµίας της χώρας.