powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Εμβρόντητοι διαδηλωτές κατά της «επένδυσης» στις Σκουριές

«Όπως βλέπετε, ο Καναδάς ακόμη και στην Ελλάδα της κρίσης κάνει επενδύσεις». .Εμβρόντητους άφησε ο πρόξενος του Καναδά στη Θεσσαλονίκη, Παντελής Πετμεζάς, τους διαδηλωτές που έφθασαν χθες έξω από το προξενείο της πόλης διαμαρτυρόμενοι κατά των εξορύξεων της Ελντοράντο στη Χαλκιδική ...«αυτό δεν το θεωρούμε επένδυση...»
Λίγο μετά το μεσημέρι, μέλη των επιτροπών ενάντια στην
«επένδυση» στις Σκουριές έφτασαν από τη Χαλκιδική στο προξενείο του Καναδά κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Στο πλευρό τους δεκάδες αλληλέγγυοι από το κίνημα «SOS Χαλκιδική» της Θεσσαλονίκης.Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, αντιπροσωπεία ανέβηκε στο προξενικό γραφείο προκειμένου να παραδώσει ψήφισμα και συναντήθηκε με τον επίτιμο πρόξενο, Παντελή Πετμεζά, προκειμένου να το διαβιβάσει στην κυβέρνηση της χώρας που εκπροσωπεί.
Τόνισε ωστόσο ότι το προξενείο εκπροσωπεί τη χώρα του Καναδά και όχι τα γραφεία της Ελντοράντο. Εκείνο που προξένησε ωστόσο ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η παρατήρηση του προς την αντιπροσωπεία ότι «ο Καναδάς ακόμη και στην Ελλάδα της κρίσης κάνει επενδύσεις», με τους διαμαρτυρόμενους να ανταπαντούν ότι «αυτό δεν το θεωρούμε επένδυση...».
Άλλωστε νωρίτερα το είχαν ξεκαθαρίσει φωνάζοντας συνθήματα όπως... «Εδώ δεν είναι Καναδάς, δεν είναι Eλντοράντο, εδώ είναι ο τόπος μας και κάνουμε κουμάντο».
Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε ήρεμα και ειρηνικά χωρίς εντάσεις και χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία της πόλης.
22.05.2015
Συντάκτης: