powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Όσο το κουβάρι ξετυλίγεται τόσο κραυγάζει ο κ. Πάχτας. (Σχετικά με τις δηλώσεις του συνδυασμού Όραμα Πολιτών για την αποχώρηση του κ. Μίχου)

Πραγματικά αυτό που βιώνουμε με τις δηλώσεις του κ. Πάχτα ξεπερνάει (εδώ)  κάθε όριο πολιτικής θρασύτητας. 
Αποτελεί μοναδικό φαινόμενο πολιτικής γραφικότητας ξεπερνώντας ακόμα και γνωστούς χαρακτήρες των παλιών ασπρόμαυρων Ελληνικών ταινιών, αρθρώνοντας λόγο με βαρύγδουπες εκφράσεις,
ανακρίβειες και κενό πολιτικού περιεχομένου. 
Θεωρώντας ότι έχει βουτήξει στην πολιτική «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» εμφανίζεται ως κριτής των πάντων να παραδίδει μαθήματα ενότητας και χρηστής διοίκησης. 
Με καταιγισμό ψευδών και συκοφαντικών ανακοινώσεων προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους δημότες  από τα γεγονότα που ένα - ένα έρχονται στο φως και δοκιμάζουν τη συνέχεια της πολιτικής του ύπαρξης στην περιοχή. Είναι άραγε τυχαίο που επέλεξε τώρα σχεδόν ένα μήνα μετά την δήλωση  αποχώρησης του κ. Μίχου από το αξίωμα του δημάρχου να προβεί σ αυτό το παραλήρημα πολιτικού χαμελαιοντισμού;

Κραυγάζει για τη δήθεν παράνομη σύσταση των ομάδων εργασίας (εδώ) προσπαθώντας να παρασύρει και κάποιους εκλεγμένους προέδρους τοπικών κοινοτήτων σε παραβατικές συμπεριφορές,  ενώ την ίδια στιγμή γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι αυτές κρίθηκαν απόλυτα νόμιμες, απορρίφθηκαν οι προσφυγές του και αποτελούν πλέον θεσμικά όργανα του δήμου. Προσπαθεί ξανά να δημιουργήσει ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα κρίνοντας με όρους του δικού του γνωστού πολιτικού ήθους τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Μίχο Γιάννη με επιχειρήματα βγαλμένα από το παρελθόν και με έναν λόγο διχαστικό σε συνέχεια των ενεργειών του, των μηνύσεων που ο ίδιος έκανε προς τους συνδημότες μας αλλά και των εμπρηστικών δηλώσεών του πριν τις δημοτικές εκλογές, ότι εάν δεν εκλεγεί ξανά ο ίδιος ως Δήμαρχος θα καούν χωριά. Έχοντας κατά νου τη πρόσφατη (αρ. Πρωτ. 7907 + 7329 + 7172/2025 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης) κήρυξη ως παράνομης της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου που λήφθηκε επί των ημερών του για τη παραχώρηση δημοτικής έκτασης στην Ολυμπιάδα αλλά και την διαφαινόμενη κατακραυγή για τους «χαμένους» λογαριασμούς των νερών στη Μ. Παναγία φωνασκεί προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει και να στρέψει αλλού τη προσοχή των συνδημοτών από το φως που έχει αρχίσει να πέφτει στα έργα και τις ημέρες της δικής του δημοτικής θητείας.

Χωρίς ίχνος ντροπής μιλά για διαφάνεια και νομιμότητα, αυτός που εγκαθίδρυσε τις τριγωνικές συναλλαγές και τις αδιαφανείς διαδικασίες στις σχέσεις του Δήμου με τη μεταλλευτική εταιρία, τις οποίες πλέον θα ερευνήσει η δικαιοσύνη.

Ο κ. Πάχτας, αγνοώντας κατά την προσφιλή του τακτική, τα ξεκάθαρα λόγια και τις έντιμες δηλώσεις του κ. Μίχου για τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρησή του,  συκοφαντεί και λοιδορεί αρνούμενος να βγει από το λήθαργο της πολιτικής του απραξίας. Όσο ξένο και αν του ακούγεται η πολιτική για κάποιους δεν είναι προσοδοφόρο επάγγελμα  και  δυστυχώς για αυτόν υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να μην γαντζώνονται από τα αξιώματα και τις καρέκλες αλλά με αξιοπρέπεια και εντιμότητα, να αποχωρούν όταν οι καιροί το επιβάλλουν μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και συμφέροντα.  Ίσως, και το γνωρίζει καλά αυτό ο κ. Πάχτας, αν στη πολιτική υπήρχαν λιγότεροι επαγγελματίες πολιτικοί τότε και η χώρα να μην βρίσκονταν στην τόσο δυσάρεστη πολιτική και οικονομική συγκυρία που είναι σήμερα.

Μακάρι επίσης στους 8 πρώτους μήνες της διακυβέρνησης του ως Δήμαρχος ο κ. Πάχτας να είχε καταφέρει όσα κατάφερε αυτή η Δημοτική Αρχή με τόσες δυσάρεστες συγκυρίες, ακραία καιρικά φαινόμενα και βέβαια χωρίς «χρυσά» οικονομικά δεκανίκια, τηρώντας απαρέγκλιτα την προεκλογικές της θέσεις για τη μεταλλευτική δραστηριότητα και επικυρώνοντας την και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις πρώτες κιόλας μέρες της διοίκησης της. Μακάρι ο Δήμος κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Πάχτα να μην είχε αφεθεί στην τύχη του, με μόνη έγνοια την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της μεταλλευτικής εταιρίας καθιστώντας το Δήμο Αριστοτέλη άτυπο γραφείο προσλήψεων για λογαριασμό της συγκεκριμένης εταιρίας.  Διαπιστώνοντας, ότι το κουβάρι ξετυλίγεται και ότι η ώρα της κρίσης πλησιάζει, επιδίδεται σε ρεσιτάλ πολιτικού χαμαιλεοντισμού,  μιλώντας για ενότητα και ισόρροπη ανάπτυξη, αυτός που κατά τη διάρκεια της θητείας αλλά ακόμη και σήμερα καλλιεργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα με ανεξέλεγκτες πολλές φορές καταστάσεις, το οποίο διαιρεί την τοπική κοινωνία.

Ειλικρινά κε. Πάχτα μετά από το τόσο καιρό κουραστήκαμε να ακούμε να λέτε τα ίδια και τα ίδια, τόσο στις ανακοινώσεις σας όσο και στα Δημοτικά Συμβούλια, και απευθύνουμε μια ύστατη έκκληση όχι ως Δημοτική αρχή, αλλά ως δημότες του ταλαιπωρημένου τούτου τόπου από τις πράξεις και τα έργα σας. Έστω και τώρα όντας  ο ίδιος ήδη 8 μήνες από την θέση της μείζονος αντιπολίτευσης, να βγείτε από το γυάλινο κλουβί σας και να σταματήσετε να ζείτε στις «δόξες» του χθες ως αρχικά βουλευτής, έπειτα δήμαρχος και σήμερα στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Ελάτε στο σήμερα. Συνειδητοποιήσετε επιτέλους, ότι έχετε χάσει τις Δημοτικές Εκλογές του 2014 και το σύνολο των θέσεων που εκφράστηκαν από το Κίνημα Ανάπτυξης έγιναν αποδεκτές από την η πλειοψηφία των δημοτών, η οποία και συνεχίζει να το στηρίζει.

Θα ήταν προτιμότερο και πολιτικά ορθότερο ο κ. Πάχτας, να αλλάξει επιτέλους την μετεκλογική ξύλινη επιχειρηματολογία με τους λεονταρισμούς τα ίδια κούφια λόγια και τις μισές αλήθειες, που ήταν η ίδια και προεκλογικά στις τελευταίες δημοτικές εκλογές η οποία ήταν ακριβώς μια πιστή αντιγραφή των λεγομένων του από το προεκλογικό του φυλλάδιο στις εκλογές του 2010, και να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τη θέση του από την πλευρά που τον έχει ορίσει ο λαός, αφού εδώ και 8 μήνες από τη θέση της αντιπολίτευσης, δεν έχει θέσει ούτε μια πρόταση σε κανένα Δημοτικό Συμβούλιο και δεν έχει λάβει ούτε μια πρωτοβουλία για τη βελτίωση και την ανάπτυξη του Δήμου, αρκούμενος μόνο σε διχαστικά λόγια, απειλές, ατέρμονα Δελτία Τύπου και  συνεχείς προσφυγές που δυστυχώς για αυτόν απορρίπτονται η μία μετά την άλλη και το μόνο που καταφέρνουν είναι να δυσκολεύουν τη καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου κάτι που για εκδικητικούς λόγους αποτελεί επιδίωξή του όπως άλλωστε φάνηκε και από την συναίνεσή του δυο μέρες πριν αποχωρήσει ως Δήμαρχος ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής να υπογράψει για την μετάθεση τριών υπαλλήλων του δήμου.

Γνωρίζουμε κ. Πάχτα ότι θα ήσασταν πολύ χαρούμενος αν με την αποχώρηση του κ. Μίχου επέρχονταν αναστάτωση και εκφράζετε την απογοήτευση σας αυτή με άναρθρες κραυγές και  διχαστικά κηρύγματα ξεχνώντας, ότι αυτός ο ταλαιπωρημένος τόπος δεν έχει ανάγκη από μάχες και πολέμους αλλά από ενότητα και διάλογο. Όταν εσείς αποφασίζατε να κάνετε μηνύσεις στους συνδημότες μας ο κ. Μίχος αποφάσιζε να παραιτηθεί ακριβώς για να μην μηνύσει τους συνδημότες του που με υβριστικά συνθήματα προσπαθούσαν να θίξουν την αξιοπρέπεια και τη στάση του, τα οποία παραμένουν για να θυμίζουν ακόμη και σήμερα τις μάταιες και αναποτελεσματικές διχαστικές σας πρακτικές.

Επιπλέον σας τονίζουμε το εξής: Ο κ. Μίχος δεν αποχώρησε από το Δήμο. Έκανε ένα βήμα πίσω με ειλικρίνεια και ακεραιότητα , σε ένα ρόλο συμβατό με τις υποχρεώσεις του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή γενικότερα για τη χώρα. Παραμένει όμως εδώ δίπλα στο νέο δήμαρχο κ. Γιώργο Ζουμπά εγγυητής της ενότητας και της συνέχειας υλοποίησης του πολιτικού προγράμματος του Κινήματος Ανάπτυξης που συνεχίζει να εμπνέει όλη τη παράταξη και τους δημότες του Δήμου Αριστοτέλη. Ενός προγράμματος που στόχο έχει να εμποδίσει τη μετατροπή αυτού του ευλογημένου τόπου σε περιοχή βαριάς βιομηχανικής εκμετάλλευσης και τη μετεξέλιξή του σε τόπο ενότητας, ευημερίας και προκοπής.

Ο λαός λοιπόν και μόνο αυτός θα κρίνει την πορεία και το έργο μας στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Όσο για εσάς,  σας συνιστούμε να μην «ξύνεστε στη γλίτσα του τσοπάνη» όπως πολλάκις  σας έχει συστήσει ο κ. Μίχος στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου , διότι όποιος «σπέρνει ανέμους» υπάρχει μεγάλη πιθανότητα «να θερίσει θύελλες» με συνέπειες οδυνηρές για τον ίδιο.


Γραφείο Επικοινωνίας & Δ. Σχέσεων
Δήμου Αριστοτέλη

www.dimosaristoteli.gr