powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Στυλιανός βαλιάνος Υποψ. Βουλευτής της Ν.Δ. στη Χαλκιδική για τις εκλογές της 20-9-15

Θέλω να ευχαριστήσω όσους συμπαρατάχθηκαν μαζί μας σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση , που δόθηκε από την πλευρά μας με όρους ειλικρίνειας και συναίσθησης της ιστορικότητας των στιγμών.
To εκλογικό σώμα έδωσε μια δεύτερη, και τελευταία, ευκαιρία στον κ. Τσίπρα να κυβερνήσει. Δεν
του έδωσε την ευκαιρία να δραπετεύσει από τις σκληρές μέρες που έρχονται. Του έδωσε δε, το ίδιο ποσοστό , τον Γενάρη, όταν εμφανίστηκε ως αντιμνημονιακός και το ίδιο τώρα που μεταμορφώθηκε σε μνημονιακή δύναμη , και αυτό έχει την ιδιαίτερη αξία του. Το γεγονός ότι δεν επηρέασε το αποτέλεσμα (τουλάχιστον ποσοστιαία) η παρούσα συνθήκη (αύξηση ανεργίας , οικτρή οικονομία , τράπεζες, capital controls κλπ) είναι κάτι που θα μας απασχολήσει. Για να περάσει τον κάβο των εφαρμοστικών νόμων οφείλει να αποτινάξει από πάνω του τη λεοντή του επαναστάτη και να λειτουργήσει στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Πρέπει να πάψει να βλέπει παντού ασύμμετρους εχθρούς και να παλέψει με τις κατεστημένες αντιλήψεις που διάλεξε να υπηρετεί. Του εύχομαι καλή επιτυχία.
Εμείς δώσαμε μια τίμια μάχη χωρίς υποσχεσιολογία. Η παράταξη , όπως είναι λογικό, δεν μπόρεσε να ανανήψει (πλήρως) από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, πλην όμως και πάλι συσπείρωσε γύρω της υγιείς δυνάμεις της αγοράς, την οικονομίας και της κοινωνίας και αυτή είναι η προίκα της για το μέλλον.Κάποιοι θεωρούσαν τη Νέα Δημοκρατία τελειωμένη αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Η έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας είναι η μοναδική μας ευκαιρία για αναβάπτιση σε επίπεδο στελεχών και δομών και η στιγμή που θα προσδιορίσουμε εκ νέου τα όρια της ιδεολογίας μας.
Οφείλουμε να εργαστούμε για να προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις στην ελληνική κοινωνία. Πρέπει να συμβάλλουμε στην ταχύτερη έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια χωρίς να παραδοθούμε στους νέους τακτικισμούς της κυβέρνησης. Οφείλουμε να γίνουμε ξανά θελκτικοί αποσπώντας την προσοχή των ψηφοφόρων από γραφικότητες και ναζιστικά μορφώματα.
Η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου θα πρέπει να επιτρέψει το κόμμα να αναπνεύσει και όχι να το περιορίσει σε μια μάχη επικράτησης παλιών και νέων "φέουδων"
Η εμπειρία των τελευταίων εκλογών και η σταθερή αναφορά της κεντροδεξιάς στην κοινωνία είναι η βάση μας για να κερδίσουμε το μέλλον και τη μεγάλη εμπιστοσύνη των πολιτών.
Στέλιος Βαλιάνος
Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας