powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Σκουρλέτης στην ΕΡΤ: Ζήτημα ζωής.. η προστασία του περιβάλλοντος στις Σκουριές [ΒΙΝΤΕΟ]

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ελληνικός Χρυσός αναμένεται να έχει την ερχόμενη Δευτέρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. Όπως διαμήνυσε ο υπουργός το να σεβαστεί η εταιρεία το περιβάλλον στην Χαλκιδική αφορά ανθρώπινες ζωές.


Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές οι υποχρεώσεις της εταιρείας. «Το μείζον ζήτημα είναι ότι πρέπει να μας αποδείξουν τον τρόπο εξόρυξης, που είναι αβλαβής για το περιβάλλον. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι υπάρχουν εργαστηριακές εφαρμογές του τρόπου εξόρυξης στην Φιλανδία αλλά η σύμβαση δεν προβλέπει κάτι τέτοιο αλλά επιτόπια εφαρμογή του τρόπου αυτού». «Είναι κάτι που έπρεπε εδώ και τρία χρόνια να το είχε πράξει και το δεν έγινε ως σήμερα, αυτό κάτι σημαίνει. Πρέπει να γίνεται σεβαστό ότι υπογράφεται με το Ελληνικό Δημόσιο, γιατί η προστασία του περιβάλλοντος αφορά ανθρώπινες ζωές. Δεν είναι μόνο η εξόρυξη χρυσού που προσφέρει δουλειές στη Χαλκιδική», σημείωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπάρχουν και κάποιες άλλες περιβαλλοντικές παραβιάσεις από την Ελληνικός Χρυσός και ότι περιμένει τα πορίσματα των επιθεωρητών περιβάλλοντος πριν την επόμενη Παρασκευή ώστε να έχει μια συνολική εικόνα.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε επίσης ότι μέσα στις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου είναι η κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου, σημειώνοντας ότι υπήρχαν προβλήματα με την χάραξη και η χώρα μας ζήτησε την επαναραχάραξη του αγωγού .

Ο   υπουργός  σημείωσε ακόμη ότι  η συμφωνία είχε υπογράφει από προηγούμενες κυβερνήσεις   εμείς θέλουμε να βελτιώσουμε τους όρους της συμφωνίας για τη χωρά μας. Αυτή την κρίσιμη στιγμή προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αντισταθμιστικά οφέλη, πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά τις ανανεώσιμες  πηγές ενέργειας  ο κ. Σκουρλέτης  υπογράμμισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν οι χιλιάδες μικροί παραγωγοί, να ενισχυθεί  η ενεργειακή αυτάρκεια  των νησιών  και να αναζητηθούν  νέοι επενδυτές, για την κατασκευή  μονάδων με όρους προστασίας του περιβάλλοντος καθώς όπως είπε,  υπήρξε  «περίοδος  αποεπένδυσης» το διάστημα  της κυβέρνησης  Σαμαρά.