powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Φινλανδοί φασίστες πέταξαν πέτρες και κροτίδες σε λεωφορείο με πρόσφυγες (βίντεο)

yle.fi
Eπίθεση εναντίον λεωφορείου που μετέφερε 40 πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά, εξαπέλυσε ομάδα περίπου 40 διαδηλωτών.
Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Yle μετέδωσε εικόνες που δείχνουν 30 με 40 διαδηλωτές να πετούν πέτρες, κροτίδες και καπνογόνα εναντίον του λεωφορείου αυτού που
έφθασε τη νύχτα έξω από ένα νέο κέντρο υποδοχής αιτούντων άσυλο στο Λάχτι, περίπου 100 χλμ. βορειοανατολικά του Ελσίνκι.

Το Yle (εδώ) επίσης δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του τη φωτογραφία ενός διαδηλωτή ντυμένου όπως τα μέλη της αμερικανικής ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν, με τη γνωστή κωνική λευκή μάσκα που καλύπτει όλο το κεφάλι, ο οποίος κρατά τη φινλανδική σημαία και φωνάζει υβριστικά συνθήματα. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και δύο διαδηλωτές συνελήφθησαν, μετέδωσε το φινλανδικό πρακτορείο ειδήσεων STT.

"H κυβέρνηση της Φινλανδίας καταδικάζει έντονα τις ρατσιστικές διαδηλώσεις τη χθεσινή νύχτα εναντίον αιτούντων άσυλο που έφθασαν στη χώρα. Η βία και οι απειλές βίας είναι απαράδεκτες και πάντα καταδικαστές", αναφέρεται στην ανακοίνωση. "Οι απειλές και η βία σε βάρος των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών είναι απολύτως καταδικαστέες", δήλωσε ο κεντρώος πρωθυπουργός Γιούχα Σίπιλα μέσω Twitter.

Εν τω μεταξύ, βόμβα μολότοφ πέταξαν άγνωστοι σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Κούβολα, επίσης στα νότια της Φινλανδίας.

Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε στις επιθέσεις.