powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Κέντρο ΄Δήμητρα' Αγ. Μάμα παραλαβή αιτήσεων για εξετάσεις, απόκτησης πιστοποιητικού χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΙΟΣ ΜΑΜΑΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 21-9-2015
Έναρξη προγραμμάτων κατάρτισης και εξετάσεων για την απόκτηση πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων από το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Αγίου Μάμαντος.
Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Αγίου Μάμαντος Χαλκιδικής,
περιφερειακή δομή του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», ανακοινώνει στους ενδιαφερόμενους αγρότες, ότι από την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015, ξεκινάει η παραλαβή αιτήσεων και ατομικών παραβόλων που αφορούν τα προγράμματα κατάρτισης και τις εξετάσεις για την απόκτηση του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φάρμακων, διαδικασία που προβλέπεται σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 8197/90920/22-7-2013 ΚΥΑ και τις διατάξεις του Ν. 4036/2012.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 4 του άρθρου 20 του ν. 4036/2012, από τις 26 Νοεμβρίου 2015, η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση, περιορίζεται στα άτομα που διαθέτουν το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων και εφόσον εξασφαλιστεί ότι η χρήση των γεωργικών φαρμάκων, γίνεται από πρόσωπο ή υπό την επίβλεψη προσώπου, το οποίο είναι κάτοχος του εν λόγω πιστοποιητικού.
Η διαδικασία απόκτησης του πιστοποιητικού γνώσεων ΟΧΓΦ, περιλαμβάνει την προαιρετική παρακολούθηση εκπαιδευτικής διημερίδας διάρκειας δώδεκα (12) ωρών για κάθε τμήμα 30 καταρτιζόμενων αγροτών και μετά την ολοκλήρωσή της, θα ακολουθεί εξέταση των υποψηφίων στην αίθουσα πληροφορικής του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Αγίου Μάμαντος.
Οι συμμετέχοντες στα προγράμματα κατάρτισης δεν θα έχουν επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, εκτός από το παράβολο που προβλέπεται για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις.
Για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στα προγράμματα κατάρτισης και την παροχή περισσότερων πληροφοριών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Αγίου Μάμαντος, κ. Τσιανόπουλο Γρηγόριο, στο τηλέφωνο 23730 91 423.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΓΙΟΣ ΜΑΜΑΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
21-9-2015
Υπενθυμίζουμε ότι τα μαθήματα δεν είναι υποχρεωτικά και οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να μελετήσουν τις 151 ερωτήσεις στην ιστοσελίδα του Υ.Π.Α.Π.ΕΝ., καθώς και να κάνουν αυτοέλεγχο των γνώσεών τους στο 
ppp-usercert.minagric.gr.

Τα δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια έχουν προγραμματισθεί κάθε Τρίτη και Τετάρτη, ενώ κάθε Πέμπτη θα γίνονται οι εξετάσεις (πρωινές ώρες).
Οι υποψήφιοι ενδιαφερόμενοι αγρότες μόλις παραδίδουν το πληρωμένο παράβολο στο Κέντρο ¨ΔΗΜΗΤΡΑ¨, αν επιθυμούν, θα παραλαμβάνουν ένα βιβλίο με το σύνολο των ερωτήσεων καθώς επίσης θα μπορούν να κάνουν αυτοέλεγχο των γνώσεων τους στο σύνολο των ερωτήσεων (σημ.: διαφορετική εφαρμογή από αυτή του Υπουργείου). Αν αντιμετωπίζουν δυσκολία στην κατανόηση των ερωτήσεων θα δηλώνουν και την συμμετοχή τους στο δωρεάν σεμινάριο.
Διευκρινίζεται ότι : 
1) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας,
2) Η προθεσμία για το παράβολο των 25 ευρώ είναι μέχρι 25 Νοεμβρίου,
3) Για την διενέργεια των εξετάσεων απαιτείται να συμπληρωθεί τμήμα τουλάχιστον 10 ατόμων.

Για την παροχή περισσότερων πληροφοριών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Αγίου Μάμαντος, κ. Τσιανόπουλο Γρηγόριο, στο τηλέφωνο 23730 91 423.