powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Εξιχνιάστηκε απάτη μέσω διαδικτύου-διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 25 "θύματα"

Υπόθεση απάτης κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, για την οποία σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο 28χρονων, μίας γυναίκας και ενός άνδρα.
Είχαν προηγηθεί καταγγελίες από δύο παθόντες, σύμφωνα με τις
οποίες άγνωστος δράστης πραγματοποιούσε αναρτήσεις σε ιστοσελίδα αγγελιών πώλησης συσκευών κινητών τηλεφώνων και προσέλκυε πιθανούς αγοραστές-θύματα με το πρόσχημα πώλησης σε τιμές πολύ χαμηλότερες από αυτές του εμπορίου.

Οι παθόντες, αφού πείθονταν, κατέβαλαν το χρηματικό ποσό που είχαν συμφωνήσει, μέσω τηλεφωνικών επιταγών ή κατάθεσης σε τραπεζικά ιδρύματα, πλην όμως δεν παραλάμβαναν το αντικείμενο που είχαν παραγγείλει. Παράλληλα οι δράστες διέκοπταν κάθε επικοινωνία και αφαιρούσαν τις επίμαχες αγγελίες από την ιστοσελίδα.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος διενεργήθηκε και εμπεριστατωμένη ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, των δεδομένων και των στοιχείων της υπόθεσης και ταυτοποιήθηκε η από κοινού εμπλοκή στην υπόθεση, των δύο ατόμων.

Στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε η εμπλοκή των δραστών σε ακόμη 24 παρόμοιες περιπτώσεις, ενώ το παράνομο όφελος που αποκόμισαν ανέρχεται στα 5.628 ευρώ.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.



Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

· Τηλεφωνικά: 111 88

· Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

· Μέσω twitter : @ CyberAlertGR