powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Προσκλητήριο ενότητας Δριβελέγκας και Πάχτας στη σύναξη της Φώφης

Αρχείο
Ενδεικτικά στην εκδήλωση βρέθηκαν Χρήστος Πάχτας, και Γιάννης Δριβελέγκας, Απουσίαζαν 'τα κόλλυβα και οι νεκροφόρa' !
Ο Γιώργος Παπανδρέου, πήγε στο γεύμα, συνοδευόμενος από τους Φίλλιπο Σαχινίδη, Δημήτρη Ρέππα, Γρηγόρη Νιώτη, Χάρη Καστανίδη, Γιώργο Πεταλωτή, Σωκράτη Ξυνίδη, Μιχάλη Καρχιμάκη.  Κάθισαν όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Παπανδρέου να έχει εκ δεξιών του τον Δημήτρη Κρεμαστινό και εξ ευωνύμων τον Βασίλη Κεγκέρογλου. 

Ενδεικτικά στην εκδήλωση βρέθηκαν οι Γιώργος Κατσιμπάρδης Ηλίας Μπεριάτος, Σήφης Βαλυράκης,  Γιάννης Σουλαδάκης, Κατερίνα Μπατζελή, Γιάννης Βλατής, Νίκος Σηφουνάκης, Ρένα Λαμπράκη, Μιχάλης Νεονάκης,Χρήστος Σμυρλής, Αλέξανδρος Ακριβάκης, Αρης Σισσούρας Γιάννης Θωμάς, Γιώργος Σταυρακάκης, Ευτύχης Κοντομάρης, Αννα Καραμάνου, Αννυ Ποδηματά, Κώστας Λαλιώτης, Ελένη Ανουσάκη, Χρήστος Πάχτας, Γιάννης Δριβελέγκας, Σούλα Μερεντίτη, Νάσος Αλευράς, Συλβάνα Ράπτη, Τόνια Αντωνίου, Χρήστος Πρωτόπαπας, Κώστας Γείτονας, Μιλτιάδης Παπαιωάννου, Πάρης Κουκουλόπουλος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Γιαννης Μαγκριώτης, Δημήτρης Αλαμπάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Ροδούλα Ζήση, Γιάννης Κουράκης, Πυθαγόρας Βαρδίκος, Γιώργος Ανωμερίτης, Νίκος Μπίστης, Λεωνίδας Γρηγοράκος,  Συμεών Κεδίκογλου, Ντίνος Ρόβλιας, Ευαγγελία Σχοιναράκη, Κώστας Μποτόπουλος, Γιώργος Νικητιάδης Μιχάλης Κατρίνης, Κώστας Τριαντάφυλλος, οι δύο ευρωβουλευτές Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή, οι βουλευτές του κόμματος, κ.α.
Η Φώφη Γεννηματά, στον χαιρετισμό της απηύθυνε προσκλητήριο συστράτευσης σε όσους βρίσκονται έξω από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Όλοι όσοι αισθάνθηκαν ότι ανήκουν στον κεντροαριστερό χώρο, όλοι όσοι εκφράζονται από τις ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, του ριζοσπαστικού προοδευτικού κέντρου, έχουν θέση σ' αυτή την προσπάθεια. Με σεβασμό στη διαδρομή τους, στις ιδέες τους, στην αυτονομία τους.
» Η συμμετοχή του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ένα θετικό βήμα. Καλωσορίζουμε στους νέους κοινούς αγώνες όλα τα στελέχη του, τους παλιούς συντρόφους μας.
» Πιστεύω ότι είναι ώρα να κάνουν ανάλογο βήμα όλα τα στελέχη και οι δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου που δεν είναι ακόμη μαζί μας. Βήμα ενότητας, συσπείρωσης, κοινής δράσης για τη μεγάλη κεντροαριστερά, την ισχυρή δημοκρατική προοδευτική παράταξη. Τους περιμένουμε τώρα κι όχι αύριο. Και να διαμορφώσουν μαζί μας τους όρους, τις προϋποθέσεις, τον οδικό χάρτη για το συνέδριο μας -μέσα στο 2017- που μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη δημιουργία του νέου, ενιαίου φορέα της παράταξης», είπε.
Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ,  επισήμανε ότι «διεκδικούμε να γίνουμε εμείς το μεγάλο, το προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις στην πατρίδα μας και θα επιβάλει την εθνική συνεννόηση και θα εγγυηθεί ότι η πορεία εξόδου από την κρίση θα γίνει πράξη». Και για μια ακόμα φορά τοποθέτησε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη απέναντι από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ αλλά και από τη ΝΔ. «Το ισχυρό αντιπολιτευτικό μας μέτωπο απέναντι στους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν πρέπει ούτε στιγμή να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πάντα ανοιχτά τα ιδεολογικά και πολιτικά μέτωπά του με τη δεξιά και ότι αποτέλεσε διαχρονικά και θα αποτελεί και στο μέλλον, τον εκφραστή του προοδευτικού πολιτικού πόλου και τον κύριο αντίπαλο της συντηρητικής παράταξης στην Ελλάδα».
«Λέμε 'ναι' στη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Λέμε 'όχι' στη δεξιά παλινόρθωση. Οφείλουμε λοιπόν να σπάσουμε το τεχνητό διχαστικό δίπολο ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί πια παγίδα για τη χώρα και το λαό.
» Χωρίς να ετεροκαθοριζόμαστε. Με την πολιτική μας για την εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια και την εθνική συνεννόηση για να γίνει αυτή πράξη. Και αυτό προϋποθέτει την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών τώρα στην κοινωνία, αύριο στη Βουλή», σημείωσε

ενημέρωση από το tovima.gr