powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Ο αγώνας για γη και ελευθερία είναι κοινός

Μετά από τις πρόσφατες δικαστικές διώξεις εναντίον των αγωνιστών του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, οφείλουμε να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές και το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, με τους οποίους, άλλωστε, έχουμε συναντηθεί πολλές φορές.
  Όπως στη Χαλκιδική έτσι και το κίνημα κατά των
πλειστηριασμών στοχοποιείται μέσα από τις διώξεις σε βάρος των αγωνιστών. 
Βλέπουμε ένα σύστημα που στήθηκε και «τελειοποιήθηκε» στις πλάτες των αγωνιστών της Χαλκιδικής να επιτίθεται σήμερα και σε άλλα κινήματα. 
Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά ο μηχανισμός όχι μόνο παραμένει αλλά ενισχύεται. Ο γνωστός μηχανισμός που περιλαμβάνει την αυτεπάγγελτη δράση της Αστυνομίας σε συνεργασία με την Εισαγγελία, ξαφνικούς «τραυματισμούς» αστυνομικών, κλήσεις σε μάρτυρες που στη συνέχεια θα μετατραπούν σε κατηγορούμενοι, προσπάθειες διεύρυνσης του αριθμού των διωκόμενων και των κατηγοριών.
Απέναντι σε αυτήν την καταστολή από Κυβέρνηση-Δικαστήρια-Τράπεζες, η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και δυναμική. Η προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιστών και των κινημάτων μπορεί και πρέπει να πέφτει στο κενό. 
Οι διώξεις δεν στοχεύουν σε πρόσωπα αλλά στην τρομοκράτηση του κινήματος. Οι διώξεις αυτές μας αφορούν όλους. Όλοι μαζί θα απαντήσουμε σε αυτούς τους μηχανισμούς, στις κυβερνήσεις και τα συμφέροντα που τους στηρίζουν. Όλοι μαζί θα φωνάξουμε όπου και όποτε χρειαστεί:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΜΕΣΑ
ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού
Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης