powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Έτοιμοι να κατέβουν Θεσσαλονίκη οι αγρότες - Κινητοποιήσεις και σε άλλες περιοχές.

Ποια είναι τα βασικά σημεία στα οποία θα... στρατοπεδεύσουν τα τρακτέρ.
Έτοιμοι για κάθοδο στη Θεσσαλονίκη εμφανίζονται οι αγρότες του νομού Χαλκιδικής, μετά από ενημερωτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κλειστό θέατρο των Νέων Μουδανιών.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι αγρότες από το νομό
Χαλκιδικής αναμένεται να "κατέβουν" προς την περιοχή του αεροδρομίου "Μακεδονία" και να συναντηθούν με συναδέλφους τους από την ανατολική πλευρά του νομού.
Το μεσημέρι του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, όπου θα παραστεί αντιπροσωπεία και από τη Χαλκιδική και αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Παρών στην κινητοποίηση της Δευτέρας 23ης Ιανουαρίου αναμένεται να δώσουν οι περισσότεροι αγρότες της Β. Ελλάδας, που θα ζητήσουν από την κυβέρνηση λιγότερη φορολογία.

Τα βασικά σημεία όπου θα στρατοπεδεύσουν τα τρακτέρ σε ότι αφορά τις δυνάμεις του πανελλαδικού συντονιστικού των μπλόκων, είναι ο κόμβος της Νίκαιας και η διασταύρωση Αργυροπουλίου στο ύψος της Μελούνας όπου θα συγκεντρωθούν οι αγρότες από τον Τύρναβο και την Ελασσόνα. Φυσικά κινητοποιήσεις θα υπάρξουν και σε άλλα σημεία της Ελλάδας.

Το διεκδικητικό πλαίσιο του αγώνα τον αγροτών είναι κοινό, με σημεία αιχμής το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Ωστόσο, οι αγρότες του νομού προτάσσουν και τον ακανθώδες ζήτημα των δασικών χαρτών ενόψει της ανάρτησης της 10ης Φεβρουαρίου.