powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Δεν θέλουν ανοιχτά μαγαζιά 52 Κυριακές oi εμπορικοί Σύλλογοι Πολυγύρου - Θασσαλονίκης και ο Γ. Μπουτάρης.


Την αντίθεση για την λειτουργία των επιχειρήσεων 52 Κυριακές το χρόνο εκφράζουν στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Πολυγύρου κ. Παπαπαναγιώτου Νικόλαος, καθώς και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρης.
 Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί με επιστολή του τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο, να μην προχωρήσει στην υλοποίηση των αποφάσεων για τη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων 52 Κυριακές το χρόνο.
Ο ΕΣΘ αναφέρεται στο δημοψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο το 96% των εμπόρων δεν επιθυμεί αύξηση των υφιστάμενων Κυριακών

λειτουργίας των καταστημάτων της πόλης. «Οι έμποροι της πόλης μας δεν επιθυμούν καμία επιπλέον Κυριακή λειτουργίας των καταστημάτων, πιστεύοντας ακράδαντα ότι τέτοιου είδους ρυθμίσεις εντείνουν την πίεση στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, που τελικά δεν θα αντέξουν, αφήνοντας την αγορά στο έλεος όσων επιθυμούν την συγκέντρωση του εμπορίου» τονίζεται στην επιστολή.
Ο Εμπορικός Σύλλογος τονίζει επίσης ότι η Θεσσαλονίκη δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό. «Δεν θα επιτρέψουμε να παίξουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις το «διακοσμητικό ρόλο» του περιβάλλοντος χώρου των υπερκαταστημάτων των πολυεθνικών» σημειώνεται στην επιστολή.
Δεν θα κουραστούμε να επισημαίνουμε, ότι μια απόφαση για άνοιγμα των εμπορικών επιχειρήσεων όλες τις Κυριακές του χρόνου θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά σε αμιγώς τουριστικές περιοχές, με βασική προϋπόθεση, όμως, τη διακριτική ευχέρεια των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων, να αποφασίζουν για το άνοιγμα των καταστημάτων της περιοχής τους, κρίνοντας ανάλογα με τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής τους.