powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, ήτοι θα πηγαίνουν στα αμαξοστάσια αλλά δεν θα εργάζονται



Ταλαιπωρία περιμένει πάλι από τη Δευτέρα 14-7 τους Θεσσαλονικείς καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ αποφάσισαν σήμερα να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. 
Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα πηγαίνουν από τη Δευτέρα στα αμαξοστάσια αλλά λόγω της επίσχεσης δεν θα εργάζονται. «Έως ότου λάβει κάποιες αποφάσεις η κυβέρνηση τα λεωφορεία δεν θα κυκλοφορούν. Θα σταματήσουμε την επίσχεση εργασίας όταν αποφασίσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας να υπογράψει το πόρισμα και να έρθουν χρήματα στον Οργανισμό».
Σύμφωνα με τον κ. Τσερμενίδη, το κράτος χρωστάει στον ΟΑΣΘ από το 2010 περίπου 125 εκατ. ευρώ. «Δεν δίνει η κυβέρνηση τα χρήματα και έτσι παρουσιάζει πλεόνασμα» σημείωσε ο κ. Τσερμενίδης, σύμφωνα με τον
οποίο είναι οι εργαζόμενοι είναι ένα μήνα απλήρωτοι.
Σε ανακοίνωσή του συνδικάτου γίνεται λόγος για αδιαφορία του κ. Σταϊκούρα, η οποία αποτελεί την ταφόπλακα στην συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης. «Η διαφορία που επιδεικνύει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αποτελεί την ταφόπλακα καθώς ο ΟΑΣΘ αδυνατεί πλέον να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του με αποτέλεσμα πέραν της μη καταβολής δεδουλευμένωνστους εργαζόμενους για άλλη μια φορά, να αμφισβητείται πλέον και η αξιοπιστία ασφάλειας των λεωφορείων λόγω αδυναμίας σωστής συντήρησης αυτών».
Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, «οι υπεύθυνοι για την επικείμενη ταλαιπωρία χιλιάδων καθημερινών επιβατών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απαντήσουν στους εξηπυρετούμενους πολίτες του νομού και της πόλης, τους λόγους που επιθυμούν την διάλυση του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς, εν αντιθέσει με το κέντρο αποφάσεων που διαμένουν όπου εκεί συνεχώς αυξάνουν και βελτιώνουν τις εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς επιβατών»
Οι χθεσινές συναντήσεις του συνδικάτου με το υπουργείο Μεταφορών για το θέμα ήταν χθες άκαρπες. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν προειδοποιητική στάση εργασίας.
boria.gr