powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Το greek souvlaki (γύρος ), αποθεώνεται στην Washington Post

«Από τους ανθρώπους που σας έφεραν το δράμα, τη δημοκρατία και το... ξυπνητήρι, σας παρουσιάζουμε την απλή τελειότητα του GRK». Γνωρίστε τον Βασιλιά του... γύρου.
Με αυτά τα λόγια υποδέχεται τους επισκέπτες της ιστοσελίδας του ο ομογενής Γιώργος Νίκας, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τη επιχείρηση GRK. Εδώ οι πίτες τυλίγονται με χαρτί με τον ελληνικό μαίανδρο, όλες οι ονομασίες είναι ελληνικά, και φυσικά η ευχή είναι μία: Καλή όρεξη! (και από κάτω η μετάφραση: enjoy)
.Το πρώτο GRK λειτουργεί ήδη στη Νέα Υόρκη,  πριν μερικές μέρες και  στην Ουάσιγκτον.
Η Washington Post αφιέρωσε  ρεπορτάζ στο νέο κατάστημα, προετοιμάζοντας τους κατοίκους της Ουάσιγκτον για το μεγάλο γεγονός, τη λειτουργία του νέου ελληνικού εστιατορίου, το οποίο θα μάθει στους κατοίκους της περιοχής όχι μόνο να τρώνε αλλά και να μάθουν να προφέρουν τη λέξη «γύρος».
Εφηύραν οι Έλληνες τα ξυπνητήρια; Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Γιώργος Νίκας, ο εγκέφαλος
πίσω από GRK, τη νέα ελληνική έννοια resto που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012 στην περιοχή Fidi της Νέας Υόρκης.
Οι Ελληνες ξέρουν να τρώνε, ξέρουν να μαγειρεύουν και ξέρουν να ξεχωρίζουν τα καλά τρόφιμα.
Ο Γιώργος Νίκας έχει ονομαστεί «ο βασιλιάς του Yeero», το οποίο οι ξένοι περιγράφουν ως μια περίφημη σπεσιαλιτέ ελληνικού σάντουιτς (κάτι που μάλλον θα χαροποιήσει τους Σαλονικιούς φίλους μας).
Το κατάστημα της Νέας Υόρκης έγινε σύντομα το hot spot της περιοχής, ενώ στόχος του Ελληνα ιδιοκτήτη είναι να επεκταθεί τόσο εντός του Μανχάταν όσο και κατά μήκος της ανατολικής ακτής.
Αν και όλοι όσοι επισκέπτονται το κατάστημά του, θα προτιμούσαν να απολαμβάνουν τον γύρο τους μαζί με ένα ηλιοβασίλεμα στη Μύκονο, προς το παρόν θα μπορούν να παίρνουν μυρωδιά από Ελλάδα, στο GRK.


Πηγή: www.thetoc.gr