powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Hμερίδα με θέμα την καλλιέργεια λούπινων συνδιοργανώνουν η Greenpeace και η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής

Ανοιχτή πρόσκληση σε παραγωγούς απευθύνουν η Greenpeace και η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής για να συμμετέχουν στην κοινή ημερίδα με θέμα «Κτηνοτροφικά λούπινα: μια καλλιέργεια με πολλαπλά οφέλη» που συνδιοργανώνουν την Τρίτη 16 Ιουνίου, στις 11.00πμ, στην Αίθουσα Συσκέψεων του
Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.
Πρόκειται για τη δεύτερη ημερίδα με θέμα την καλλιέργεια λούπινων που διοργανώνει η Greenpeace σε διάστημα λίγων εβδομάδων, καθώς συνεχώς αυξάνεται το ενδιαφέρον αγροτών και κτηνοτρόφων για τα λούπινα και την αντικατάσταση της εισαγόμενης και συχνά μεταλλαγμένης σόγιας στις ζωοτροφές.

«Όλο και περισσότεροι αγρότες και γεωργο-κτηνοτρόφοι ψάχνουν εναλλακτικές ασφαλείς βιώσιμες λύσεις όπως η καλλιέργεια και χρήση ελληνικών κτηνοτροφικών φυτών και χρειάζονται ουσιαστική υποστήριξη και ενίσχυση από το αρμόδιο υπουργείο για να στραφούν άμεσα σε επιλογές και πρακτικές βιώσιμης γεωργίας», τόνισε η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία.
«Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτρόφων στηρίζοντας κάθε ενέργεια που συμβάλλει στην αναβάθμιση του κλάδου, όπως άλλωστε έχει πράξει και στο παρελθόν με διάφορες ενέργειες και δράσεις», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος. «Πιστεύουμε ότι η καλλιέργεια των ελληνικών ψυχανθών είναι μία ενδιαφέρουσα προοπτική τόσο για τους γεωργούς, λαμβάνοντας υπόψη τις εδαφοκλιματικές συνθήκες του Νομού, όσο και για τους κτηνοτρόφους, ως εναλλακτική ζωοτροφή υψηλής ποιότητας, με χαμηλότερο κόστος».

Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους αυτούς που θέλουν να εξοικειωθούν με την συγκεκριμένη καλλιέργεια καθώς και των υπόλοιπων κτηνοτροφικών φυτών (κουκί, ρεβίθι και μπιζέλι) που είναι εύκολες καλλιέργειες χαμηλού κόστους με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, τη γεωργία, την κοινωνία και την οικονομία.
Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας είναι ειδικευμένοι γεωπόνοι που προτείνουν ήπιες και βιώσιμες γεωργικές πρακτικές. Στο τέλος της ημερίδας θα διανεμηθεί εγχειρίδιο καλλιέργειας κτηνοτροφικού λούπινου.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας της Greenpeace για βιώσιμη γεωργία και εντάσσεται στο πρόγραμμα “Εκπαίδευση αγροτών στα ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά”, αποκλειστικός δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος(3).

Για περισσότερες πληροφορίες: Έλενα Δανάλη, 210 3806374&5, κιν. 6984617026. Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης, 23713 51274, κιν. 6936145582.

1. Περισσότερα για τα πλεονεκτήματα των κτηνοτροφικών φυτών: http://greenpeacegreece.org/projects/2015_SustAgri/kouki/10-logoi.html
2. Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα των γεωπόνων συνεργατών που θα συμμετάσχουν στην ημερίδα ως κεντρικοί ομιλητές: www.realfarm.gr
3. Η Greenpeace αποτυπώνει σε ηλεκτρονικό χάρτη ο οποίος διαρκώς ανανεώνεται, τις καλλιέργειες ελληνικών κτηνοτροφικών φυτών www.fitepse-ti-lisi.org