powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Τόσκας Λάζαρος, την ερχόμενη Παρασκευή οι Σκουριές κλείνουν, ( Tv super 9-6-15)

Ο Τόσκας Λάζαρος στέλεχος τού ΣΥΡΙΖΑ, μέλος του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού και περιφερειακός σύμβουλος Περιφ. Κεντρικής Μακεδονίας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της TV SYPER Χαλκιδικής ,στον δημοσιογράφο Σταθώρο, ανέφερε ότι την ερχόμενη Παρασκευή οι Σκουριές κλείνουν, επειδή η εταιρεία διότι δεν τηρεί τους όρους στη σύμβαση παραχώρησης ,αλλά και την
έγκριση περιβαλλοντικών όρων.

Ο Λαφαζάνης θα έρθει να μιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής,  το κίνημα καί τους εργαζόμενους.
 Είναι δεδομένη η απόφαση του Υπουργείου ότι η εταιρεία θα φύγει, οι Σκουριές θα σταματήσουν, ήταν ξεκάθαρος ο Λαφαζάνης (στην σύσκεψη 3-6-15) διότι δεν τηρεί τους όρους στη σύμβαση παραχώρησης, αλλά και την έγκριση περιβαλλοντικών όρων.

Είναι και θα είναι ευθύνη της εταιρείας για το ότι θα φύγει. Κάλεσε τους εργαζόμενους να ασχοληθούν με το πρόβλημά τους και με τις θέσεις εργασίας, στην δική μας την σύσκεψη το είπε, συζητήσαμε το ενδεχόμενο τι θα γίνει μετά, συζητήσαμε το ενδεχόμενο να δουλέψουν τα παραδοσιακά μεταλλεία η αποκατάσταση ,να συνεχίσουν οι θέσεις εργασίας για τους μεταλλωρύχους.
 Ήμασταν δυόμιση ώρες με τον κύριο Λαφαζάνη ο οποίος αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, αισθάνθηκα περήφανος που έχουμε τέτοιους Υπουργούς, ο οπαίος αντιμετωπίζει το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις και το χειρίζεται με έναν τρόπο που αρμόζει σε Υπουργό της αριστεράς, έχοντας ευαισθησία και για το περιβάλλον και για τους εργαζόμενους και για το δημόσιο συμφέρον.
Νομίζω ότι είναι στο σωστό δρόμο το θέμα. Η προθεσμία για την μεταλλουργία τελειώνει την ερχόμενη Παρασκευή επειδή η εταιρεία δεν τηρεί τους όρους στη σύμβαση παραχώρησης αλλά και σην έγκριση περιβαλλοντικών όρων.

Το κουβάρι ξετυλίγεται μέρα με την μέρα και αποδεικνύεται ότι η εταιρεία δεν τηρεί τους όρους και θα εκπέσει της σύμβασης με δική της ευθύνη.
Συζητήσαμε και το θέμα και της συνέχισης των παραδοσιακών μεταλλευτικών εργασιών και της αποκατάστασης όλων των προβλημάτων της περιοχής , εκατό χρόνια τουλάχιστον πριν που έχουμε εκμετάλλευση και παράλληλα θα υπάρξει συγκεκριμένο πρόγραμμα ,για την παραγωγική ανασυγκρότηση της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, Για τους πραγματικούς μεταλλωρύχους και τους κάτοικους της περιοχής ,θα συνεχίσει η πραγματική μεταλλευτική δραστηριότητα για όσο χρειάζεται και να γίνει η αποκατάσταση της περιοχής, που θα λύσε το πρόβλημα της ανεργίας γι΄αυτούς.
Σήμερα έγινε μια σύσκεψη στο κόμμα με τους εκπροσώπους και της Νομαρχιακής Επιτροπής  της Βουλευτού   της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Με την επαφή που είχα επιβεβαιώνεται η θέση του κόμματος και της κυβέρνησης ότι θα οδηγηθούμε στο κλείσιμο  των Σκουριών και το κυριότερο δημιουργείτε μια δεκαεπταμελής ομάδα επιστημόνων τεχνοκρατών, η οποία σε πάρα πολύ σύντονο διάστημα, λιγότερο από μήνα, τις είδη επεξεργασμένες θέσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Χαλκιδικής θα τις κάνει συγκεκριμένες, ακριβείς προτάσεις ώστε με το που θα σταματήσει η δραστηριότητα στίς σκουριές , αμέσως να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτών των προτάσεων που θα αφορούν κυρίως τον πρωτογενή τομέα και όχι μόνο , και της μεταποίησης και των υπηρεσειών πρωτοδευτερογενή και τριτογενή και θα είναι ιδιαίτερα συγκεκριμένες, ώστε άμεσα να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στην βορειοανατολική Χαλκιδική, με προγράμματα και χρηματοδότηση για να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα ανεργίας. Αυτά θα είναι έτοιμα σε λιγότερο από ένα μήνα.
  Θα καλέσω τους εργαζόμενους να πάψουν να είναι η σιδηρά φτέρνα , όπως τους είπε ο κ. Λαφαζάνης στην σύσκεψη πριν από μερικές μέρες, να συνεργασθούν με το Υπουργείο να κουβεντιάσουν μαζί μας, ώστε και την περιοχή μας να σώσουμε από την καταστροφή ,αλλά και τις θέσεις εργασίας να σώσουμε, και να μην αντιμετωπίζει προβλήματα η Χαλκιδική, να την αναπτύξουμε έτσι που την αξίζει. 
Να βάλει ο λαός το χέρι του και το κίνημα και οι εργαζόμενοι.