powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Το θέμα των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ οδεύει προς την οριστική λύση, με την ρύθμιση των 100 δώσεων για μεγαλοοφειλέτες

Όπως όλα δείχνουν, το θέμα των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ οδεύει προς την οριστική λύση και μάλιστα θα γίνει, αυτό που εξαρχής ζήτησε ο Ιβάν Σαββίδης!
Πριν από λίγο, από το βήμα της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, ανακοίνωσε ένα χαρμόσυνο νέο, που αφορά άμεσα τον ΠΑΟΚ.
Συγκεκριμένα, η κ. Βαλαβάνη, ανακοίνωσε ότι από την ρύθμιση των 100 δόσεων αφαιρούνται όλοι οι περιορισμοί κι έτσι αίρεται και η οροφή του 1.000.000 ευρώ, που αφορούσε χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αυτό σημαίνει ότι στη ρύθμιση μπορούν να μπουν και μεγαλοοφειλέτες, που οφείλουν ποσά μεγαλύτερα του 1.000.000 ευρώ κι έτσι ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη των οφειλών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην ρύθμιση.
Αυτό σημαίνει ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπορεί να μπει στη ρύθμιση,
να καταβάλει το πρωτογενές χρέος της, που είναι λιγότερο από 11.000.000 ευρώ, εφάπαξ και να κλείσει οριστικά το θέμα των χρεών!
Ο ΠΑΟΚ και η κάθε εταιρία που οφείλει στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, θα έχει τη δυνατότητα να καταβάλει εφάξαπ το πρωτογενές χρέος της και να κλείσει οριστικά ο φάκελος!
Τα όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο η αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών, θα ψηφιστούν στη Βουλή και θα γίνουν νόμος του Κράτους, και ο Ιβάν Σαββίδης θα έχει τη δυνατότητα να κάνει, αυτό που εξαρχής είχε ζητήσει. Να καταβάλει ένα ποσό γύρω στα 11.000.000 ευρώ και να εξοφλήσει τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Ο νόμος αναμένεται να ψηφιστεί μέσα σε 15 μέρες, ενώ η ρύθμιση ισχύει μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του Μαρτίου 2015.
Ο νόμος για τις (μάξιμουμ) 100 δόσεις και τις εκπτώσεις στα πρόστιμα και στις προσαυξήσεις προβλέπει τα εξής, σε ότι αφορά την καταβολή των οφειλών :
α) Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%)
β) Έως δώδεκα (12) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ενενήντα τοις εκατό (90%)
γ) Έως είκοσι τέσσερις (24) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ενενήντα τοις εκατό (80%)
δ) Έως τριάντα έξι (36) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%)
ε) Έως σαράντα οκτώ (48) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%)
στ) Έως εξήντα (60) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%)
ζ) Έως εβδομήντα δύο (72) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%)
η) Έως εκατό (100) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη (εσωτερική) Κυβέρνηση είχε θέσει όριο 1.000.000 ευρώ στις οφειλές, καθώς η Τρόικα, που στην πράξη κυβερνούσε, δεν ήθελε να μπουν σ΄ αυτή την ρύθμιση οι μεγαλοοφειλέτες.
Η σημερινή κυβέρνηση τους βάζει όλους στη κυβέρνηση, καθώς έπαψε να αναγνωρίζει την Τρόικα, προσδοκώντας στην άμεση αύξηση της ρευστότητάς της, ώστε να πάρει μια ανάσα η χώρα, την ώρα που εκβιάζεται από τους δανειστές της.