powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Π. Λαφαζάνης: "Είμαστε αντίθετοι στην επένδυση του χρυσού"

Την αντίθεσή του στην επένδυση εξόρυξης και κατεργασίας χρυσού που πραγματοποιεί ο καναδικός όμιλος Eldorado Gold στη Βόρεια Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης περιβάλλοντος και ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων. 
«Πρόκειται για γνωστή θέση, την οποία είχαμε ως Αντιπολίτευση και την παλέψαμε με αγώνες. Είμαστε
αντίθετοι στην επένδυση του χρυσού στις Σκουριές. Και θα αξιοποιήσουμε όλα τα δυνατά νόμιμα μέσα για να προωθήσουμε αυτή τη θέση μας. Θα στηρίξουμε όλους τους εργαζόμενους στα μεταλλεία, τη δουλειά τους και την προοπτική τους» ανέφερε. 
Όσα δήλωσε σήμερα ο κ. Λαφαζάνης συνάδουν με παλαιότερες προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί ματαίωσης της επένδυσης στις Σκουριές σύμφωνα με τις οποίες θα καταργηθεί η σύμβαση παραχώρησης και η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. 
Όσον αφορά τους εργαζόμενους, σύμφωνα με τις παλαιότερες προγραμματικές θέσεις του κυβερνώντος κόμματος, θα απασχοληθούν στις παραδοσιακές μεταλλευτικές δραστηριότητες οι οποίες θα συνεχιστούν. Ταυτόχρονα, θα απορροφηθούν από φορείς της περιοχής που θα πλήττονταν ή δίσταζαν να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους εξαιτίας της μεταλλείας χρυσού. 
Ο καναδικός όμιλος απασχολεί περισσότερους από 1.900 εργαζόμενους, έχει επενδύσει 350 εκατ. ευρώ από το 2012 και για τη φετινή χρονιά σχεδιάζει να τοποθετήσει 200 εκατ. ευρώ. Οι εργασίες εξόρυξης και κατεργασίες υλοποιούνται στις Σκουριές, όπου η κατασκευή μονάδας κατεργασίας βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και στην Ολυμπιάδα όπου ολοκληρώνεται ο καθαρισμός των παλαιών αποθέσεων από την εποχή της ιδιοκτησίας Μποδοσάκη και θα ακολουθήσει η περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής.
www.capital.gr