powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Στην Αθήνα ο CEO της Eldorado, Paul Wright, για να πιέσει για τις Σκουριές

Στην Αθήνα τρέχοντας ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold με έδρα το Βανκούβερ. Όπως γράφει ηGlobe and Mail, o κ. Wright θα συναντηθεί σήμερα με εκπροσώπους της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ:
«Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold Corp. που είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα, λέει ότι είναι πεπεισμένος ότι η νέα κυβέρνηση  της ριζοσπαστικής αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει το σχέδιο εξόρυξης
της εταιρείας του Βανκούβερ, αν και ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε να το ακυρώσει. Ο Έλληνας υπουργός ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε, «Είμαστε αντίθετοι στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να υποστηρίξουμε τη θέση μας.»»
Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι πιθανόν στη συνάντηση να παρευρίσκεται και ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Γιάννης Μίχος τον οποίο η εταιρεία επίσης επιθυμεί να πιέσει να αποδεχθεί την «επένδυση».   (@sn διαψέυδει  ο Δήμαρχος Με πλήρη ευθύνη και κατηγορηματικό τρόπο η Δημοτική Αρχή δηλώνει την πλήρη άγνοια της σε σχέση με τη παραπάνω πληροφορία και επιπλέον διαψεύδει τη με οποιαδήποτε τρόπο συμμετοχή του Δημάρχου σε μια τέτοια συνάντηση θεωρώντας ότι τέτοιου είδους ψευδείς πληροφορίες αποπροσανατολίζουν τη κοινή γνώμη.)
Η επιχειρηματολογία του κ. Wright φαίνεται ότι είναι η γνωστή:
«Η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας στηρίζει την επένδυση. … Οι διαδηλωτές είναι μια μικρή, αλλά ηχηρή, μειοψηφία».
Παλιότερα, για να πείσει για τη «στήριξη της τοπικής κοινωνίας», η εταιρεία χρησιμοποιούσε το επιχείρημα των «12 χωριών». Τα 12 από τα 16 χωριά του Δήμου Αριστοτέλη που είχαν βγάλει το «Δήμαρχο της Eldorado», Xρήστο Πάχτα. Όταν στις εκλογές του 2014, ακόμα και αυτά τα χωριά ψήφισαν τον αντίπαλο του Πάχτα, Γιάννη Μίχο, και ακόμα και ο Πάχτας παραδέχθηκε ότι «Ο κόσμος ψήφισε στις εκλογές με διακύβευμα τα μεταλλεία χρυσού», αυτό αντικαταστάθηκε από το επιχείρημα των εθνικών εκλογών. Λες και ο κόσμος στο Δήμο Αριστοτέλη δεν είχε άλλο κριτήριο, προβληματισμό, πολιτική δέσμευση, δεν είχε φόβο και αγωνία για το μέλλον και ψήφισε στις εθνικές εκλογές αποκλειστικά με κριτήριο την τύχη της «επέδυσης»…
Και το άλλο παραμύθι:
«Έχουμε σαφώς αποδείξει στα δικαστήρια ότι η επένδυση αυτή είναι σε πλήρη συμμόρφωση με όλους τους κανονισμούς.»
Αυτό είναι το καλύτερο… Σχετικά με τη νομιμότητα της επένδυσης, δείτε αυτή την έκθεση. Η αλήθεια είναι ότι η επένδυσή τους είναι ένα οικοδόμημα χωρίς θεμέλια γιατί είναι παράνομη σε αυτό που εξ’αρχής ορίστηκε ως ο στόχος της επένδυσης και πάνω του στηρίζεται όλο το οικοδόμημα της επένδυσης. Τη μεταλλουργία χρυσού. Η χονδροειδής απάτη της μεταλλουργίας, το ουσιαστικότερο “πρόβλημα” της ΚΥΑ ΑΕΠΟ που χωρίς καμμία αμφιβολία θα οδηγούσε σε ακύρωση της, πολύ βολικά για την εταιρεία, δεν κρίθηκε από το ΣτΕ.
Το πουλόβερ όμως έχει ήδη αρχισει να ξηλώνεται και αυτό το γνωρίζει ο κ. Wright