powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Άγριος καβγάς Βενιζέλου-Φώφης για συνέδριο-ηγεσία. Συμβούλιο ούτε καν 15μελούς.. ΚΑΠΗ σε θρανία...παρουσία Δριβελέγκα.

Σφοδρή σύγκρουση με ανταλλαγή βαρύτατων χαρακτηρισμών ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώφη Γεννηματά σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.  Κύριο αντικείμενο της αντιπαράθεσης ήταν το συνέδριο και την εκλογή νέου αρχηγού. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εισηγήθηκε να
γίνει το συνέδριο τον Μάιο και μετά να αναδειχθεί η νέα ηγεσία, πρόταση με την οποία διαφώνησε ριζικά η πρώην υπουργός, αντιπροτείνοντας Εθνική Συνδιάσκεψη πριν το Πάσχα, στη συνέχεια εκλογή νέας ηγεσίας και έπειτα διεξαγωγή συνεδρίου. Η κ. Γεννηματά άφησε παράλληλα  αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι ψεύδεται και καθυστερεί εσκεμμένα τις διαδικασίες για να διατηρηθεί στη θέση του.
Με οργισμένο τρόπο απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνοντας ότι η στάση και οι ισχυρισμοί της Φώφης Γεννηματά είναι ασυγχώρητοι, ενώ απείλησε ότι αν δε γίνει αποδεκτό το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα που εισηγείται ο ίδιος θα παραιτηθεί "εδώ και τώρα". 
Πυροσβεστικά προσπάθησαν να παρέμβουν οι Γιάννης Δριβελέγκας και Κώστας Σκανδαλίδης, ώστε να εκτονωθεί η ένταση.
Τελικά, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση για συνέδριο στις 15 Μαΐου και μετά να ακολουθήσει η εκλογή προέδρου. Στις 28 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ενώ το χρονικό διάστημα 15-20 Μαρτίου θα συγκροτηθεί η εθνική οργανωτική επιτροπή συνεδρίου.
Το έρθρο από την