powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

«Ανάσα αξιοπρέπειας» μήνυμα ελπίδας η συμμετοχή του κόσμου στα συλλαλητήρια , διαδραστικός χάρτης.

www.efsyn.gr Μάριος Βαλασόπουλος

Συγκλονιστική η συμμετοχή του κόσμου στα συλλαλητήρια υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης και κατά της λιτότητας σε όλη την Ελλάδα. Χιλιάδες πολίτες από τις Βρυξέλλες μέχρι και το Σύνταγμα βγήκαν στους δρόμους στέλνοντας μηνύματα στους ισχυρούς της Ευρώπης.
«Στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής δεν διαπραγματεύεται μόνη της η ελληνική κυβέρνηση αλλά μαζί με τα 10.000.000 των Ελλήνων πολιτών. Η ελπίδα έδιωξε

τον φόβο» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδη εκθειάζοντας την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να διατρανώσει την ισχυρή θέλησή του για αλλαγή.

Το κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης: «δεν εκβιαζόμαστε, ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς», έφτασε σε ολόκληρη τη χώρα.
«Στις πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης ο λαός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Συνολικά την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις σε: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη (Ηράκλειο, Ιεράπετρα, Σητεία, Αγιο Νικόλαο, Ρέθυμνο) Πάτρα, Λαμία, Βόλο, Καστοριά, Ρόδο, Λέσβο, Καλαμάτα, Καβάλα, Σύρο, Άμφισσα, Λάρισα, Κόρινθο κ.α.
Την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα έστειλαν πολίτες και από το εξωτερικό που συγκεντρώθηκαν σε Βερολίνο, Πόρτο, Ρώμη, Βρυξέλλες, Νέα Υόρκη, Λευκωσία, Λονδίνο, Νάπολη, Λισαβόνα κ.α.
Εκτενή αναφορά στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία για τους Έλληνες που βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας κατά της λιτότητας. «Την ώρα που στις Βρυξέλλες κρίνεται το μέλλον της χώρας τους, οι πολίτες της Αθήνας πλημμύρισαν τους δρόμους που οδηγούν στο Κοινοβούλιο, θέλοντας να στείλουν μήνυμα στην Ευρώπη και να στηρίξουν την κυβέρνησή τους», μεταδίδουν ξένοι ανταποκριτές από την ελληνική πρωτεύουσα. 
Οι πολίτες επιστρέφουν την Κυριακή στις πλατείες
Στις 15 Φεβρουαρίου, λαϊκές συνελεύσεις, οργανώσεις της Αριστεράς και συνδικάτα ξανακαλούν σε μαζικές κατά των εκβιασμών των δανειστών. Οι συγκεντρώσεις παίρνουν  χαρακτήρα οριστικής ανατροπής της νεοφιλελεύθερης λιτότητας και όχι απλώς προωθητικής υποστήριξης στην κυβέρνηση στις δύσκολες διαπραγματεύσεις. 
Καλέσματα γίνονται σε 20 πόλεις και 15 χώρες, από την Ευρώπη ώς την απέναντι όχθη του Ατλαντικού: Πορτογαλία (4 πόλεις), την πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου ώς το Εδιμβούργο της Σκοτίας, Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Φινλανδία, Ολλανδία μέχρι τη Βραζιλία.




To live από το Eurogroup και τις συγκεντρώσεις.