powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Σάλος με την επίσκεψη Γεωργιάδη σε σαλέ. Τι καταγγέλλουν αστυνομικοί. Θα τους ζητήσει αποζημίωση για ηθική βλάβη

Αστυνομικοί έφυγαν από τα τοπικά τμήματα για να «προστατεύουν» τον πρώην υπουργό Αδ. Γεωργιάδη και που κατέλυσε σε resort της περιοχής μαζί με την σύζυγό του καταγγέλλει η 'Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Φωκίδας .«'Ολα τα σχετικά καταγγελλόμενα είναι ψευδή» απαντά ο Αδ. Γεωργιάδης απαιτεί να του ζητήσουν συγνώμη και απειλεί με μηνύσεις.
Η καταγγελία της ΕΥΑΦ 
Δύο αστυνομικά τμήματα της Φωκίδας άδειασαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, πέντε πόλεις έμειναν χωρίς αστυνομικούς για να κάνει με ασφάλεια… spa, ο πρώην
υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας.
Η έγγραφη καταγγελία κοινοποιήθηκε στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Δημήτριο Τσακνάκη, στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, σε επικεφαλής αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και στα ΜΜΕ.
Σύμφωνα, με την συνδικαλιστική ένωση, για δύο ημέρες Άμφισσα,  Ιτέα,  Γραβιά, Δελφοί και Αράχωβα, έμειναν αφύλακτες για να απολαύσει ανενόχλητος ο πρώην υπουργός θεραπεία spa σε υπερπολυτελές σαλέ της περιοχής.
 Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί καταγγέλλουν, πως ο πρώην υπουργός, παρά την προσωπική αστυνομική φρουρά, του δόθηκε επιπλέον αστυνομική δύναμη από τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής.
Στην ανακοίνωση καταγγελία τους ρωτούν την αστυνομική ηγεσία αν υπήρχε γραπτή διαταγή, αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αν επηρεάστηκε η αστυνόμευση των περιοχών του Δήμου Δελφών και  αν τελικά αποδοθούν ευθύνες, εάν υπάρχουν, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ..
  Η ΕΑΥΦ ενημερώνει τον αναπληρωτή υπουργό, πως στη Φωκίδα οι αστυνομικοί μία «επιτηρούν τουριστικά θέρετρα και από την άλλη αντικαθιστούν την εξωτερική φρουρά των φυλακών όλης της Στερεάς Ελλάδας».
Ζητούν επίσης από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας να εξετάσει ποιος είναι αυτός ο οποίος αποφασίζει να μην τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας για τους αστυνομικούς, ενώ επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματος της 

Τι απαντά ο Αδωνις Γεωργιάδης 

Με δήλωσή του στο protothema.gr, ο πρώην υπουργός αρνείται τα καταγγελλόμενα ,απειλεί με μηνύσεις, εφόσον δεν ανασκευαστούν όσα υποστηρίζουν οι αστυνομικοί.  


«Νομίζω ότι είναι η ώρα να ακουστούν τα πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου μετά της συζύγου μου στο resort στη Φωκίδα» λέει ο πρώην υπουργός. «Ναι, πήγαμε με την Ευγενία στον Παρνασσό αλλά σίγουρα δεν πήγαμε για σκι και σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιήσαμε αστυνομικούς, σας διαβεβαιώνω. 

»Το περασμένο λοιπόν  Σαββατοκύριακο πήγαμε εκεί και ως έχω υποχρέωση κατόπιν οδηγιών της αντιτρομοκρατικής, ενημέρωσα εγγράφως το τοπικό αστυνομικό τμήμα για την εκεί παρουσία μου. Δεν ζήτησα και δεν έλαβα καμία απολύτως αστυνομική συνοδεία, δεν συνάντησα κανέναν αστυνομικό του τοπικού αστυνομικού τμήματος. Όλα τα σχετικά καταγγελλόμενα είναι απολύτως ψευδή σε ότι με αφορά. 

Εάν η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Φωκίδας δε μου ζητήσει δημοσίως συγνώμη, παρά τα ευγενή μου αισθήματα προς την αστυνομία, θα τους ζητήσω αποζημίωση για ηθική βλάβη και τα χρήματα θα δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού. 

Είναι σαφές πως όταν το πληροφορήθηκα όλο αυτό που προέκυψε με το δημοσίευμα, αισθάνθηκα πολύ προσβεβλημένος γιατί σας επαναλαμβάνω είναι απολύτως ψευδές. Προφανώς κάποιοι για πολιτικούς λόγους θέλουν να γίνουν γνωστοί εις βάρους μου», καταλήγει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.